Nyheter från Sagor i Barnradion

 • Fyra bokomslag från serien Jakten på Jack. Illustrationer: Anna Sandler
  Sänds 22 juni - 17 juli 2020
  Serie i 21 delar.

  Äntligen dags för vår sommarlovsserie – Jakten på Jack av Martin Olczak och Anna Sandler! Följ med på ett spännande och lite läskigt äventyr i ett Stockholm fyllt av vättar, varulvar, häxor och svart magi.

  Serien passar för 6-10 år ungefär och vi släpper 5 avsnitt i veckan med start 22 juni. Perfekt sommarlovslyssning!

 • Trotspodden - Vill inte. Ett barn och en pappa sitter på golvet, barnet ska klä på sig, men vill inte. Bild: Anna Lindsten
  Serie i 10 delar.

  En podd med svängig musik och mycket attityd för barn mellan 3 och 5 år ungefär. Perfekt för alla som inte vill, som kan själv och som vill göra saker på sitt sätt.

  Vår uppföljare till Bebispodden!

 • Den blåa grodan Kville hoppar runt hemma på sin ö Hisingen, och säger "Min ö!" i en pratbubbla. Han har hörlurar på sig, det är gräs och hus, och några regndroppar. Bild: Astrid Molin och Ingrid Flygare.
  Sänds 11 - 15 maj 2020
  12 min
  Serie i 5 delar.

  På grodornas ö bor Kville, en blå liten groda som gillar att göra samma sak varje dag. Men en morgon blåser han rakt in i en människo-ficka! Hur ska han nu komma hem?

  Följ med på ett äventyr bland marockanska grodor, lömska gatukatter och en hungrig fransk kock!

  Serien passar för 3-8 år ungefär.

 • Bokomslag där Familjen Knyckertz är klädda som tjuvar och smyger på gulddiamanten.
  Sänds 27 april - 5 maj 2020
  Serie i 11 delar.

  Detta är den knasiga berättelsen om en helt vanlig familj som är ovanlig också - de kan nämligen inte låta bli att knycka saker. Och ofta ljuger de. Men inte storebror Ture, han kan varken ljuga eller knycka, fast hans familj försöker lära honom.

  Programmen passar för 6-10 år ungefär.

  Lyssna i UR Play

 • Serie i 20 delar.

  Alba är rädd för allt, och geten Yanko är mest hungrig hela tiden. Tillsammans måste de ge sig ut på vandring över hela sin ö för att hitta Albas pappa. Hör Alexender Karim läsa en spännande och rolig berättelse för barn mellan ca 6-10 år.

 • En tecknad björk med ansikte tittar på en Talgoxe som sitter på en av dess grenar. I bakgrunden syns personer cyckla på en landsväg.
  Sänds 16 - 27 mars 2020
  Serie i 10 delar.

  I vårens Tripp Trapp Träd-program får vi höra nyskrivna sagor om de fyra årstiderna. Reine Brynolfsson läser sagor och Baura sjunger sånger och pratar med barn. Det handlar om vårkvitter, sommarfärger, höstregn och vinterkyla. Och vårtecken!

  Programmen passar för barn i åldrarna 3-5 år.

  Lyssna i UR Play

 • Programbild för Rymdfåglar
  Sänds 9 - 13 mars 2020
  Serie i 5 delar.

  Fågelungen Ix är snabbast i hela fågelskogen. En dag flyger hon ända upp till stjärnorna! Där träffar hon på en stor albatross, ett svart hål som rapar och mystiska rymdfåglar. Men vem är egentligen Eleftheria?

 • Fantasiresor del 2, 2011: Världens finaste gubbe. Illustration: Ingrid Flygare/Sveriges Radio
  Sänds 2 - 6 mars 2020
  Serie i 15 delar.

  Följ med på musikaliska resor i fantasin! Laura berättar om världens häftigaste tåg, Virginia dyker djupt ner under vattnet och Antonia kan promenera omkring inuti en dator. I fantasin kan vad som helst hända!

 • Är det ledigt här, del 1 - en bild med en tom stol och ett frågetecken bredvid. Runtomkring syns detaljer från en skolmiljö. Illustration: Allis Bergstrand
  Sänds 17 - 21 februari
  Serie i 5 delar.

  När Johns klass pratar om hur man ska vara en bra kompis vet alla exakt hur man ska vara. Men när Albert vill sätta sig vid bordet säger Gabbe att platsen är upptagen.

  "Är det ledigt här" är en serie som tar upp mobbing på ett lite annorlunda sätt. Den passar för 7-11 år ungefär.

 • Programbild för Nadim och drömbussen
  Sänds 10 - 14 februari 2020
  Serie i 5 delar.

  Nadim kan inte sova, för han tänker på sin mormor som nyss har dött. Då ser han en mystisk buss utanför sitt hus. Ur avgasröret kommer det glittrande guld istället för avgaser! Nadim springer ut och kliver ombord...

  Serien passar för ca 6-9 år.

 • Historien om Bodri, av Hédi Fried och Stina Wirsén. Bilden visar illustrationer på Hédi, hennes lillasyster och hunden Bodri. Bild: Stina Wirsén
  Sänds 27 januari 2020
  Berättelse.

  Hédi och hennes syster Livia var lyckliga barn i en lycklig liten stad. Så kom kriget och allt förändrades. Hör ”Historien om Bodri” som handlar om Hédi Frieds egna upplevelser under Förintelsen och om kärleken till en hund.

  Tänk på: Programmet är tänkt för barn från ca 5-8 år och uppåt. Lyssna gärna tillsammans med en vuxen för det är en berättelse som kan väcka många tankar och känslor.

 • Sov gott med Radioapan. Illustration: Patrik Lindvall och Mattias Stridbeck.
  Sänds 13 - 24 januari 2020
  Serie i 5 delar.

  Det är kväll i Sagoskogen och Radioapan sänder godnattradio från sin koja med Emmot och Tassa. De tre vännerna pratar om drömmar, hur man gör för att somna och sjunger mysiga godnattsånger.

  Det här är fem lugna, sköna program att varva ner till innan man ska sova hemma eller på förskolan.

 • Julkalendern Biggest Bang. Bild: Anna Sandler
  Sänds 1 - 24 december 2019
  Serie i 24 delar.

  "Biggest Bang" handlar om Tyra, hennes storebror Lukas och hunden Rufsa som ger sig ut på ett galet rymdäventyr och träffar på kosmos-ninjor, tyder ärtskrift och hamnar på Späjs Burger.

  Men det handlar också om att vilja vara vanlig, och att både älska och skämmas för någon – samtidigt.

  Julkalendern Biggest Bang passar för barn mellan 6-13 år ungefär.