Nyheter från Sagor i Barnradion

 • Radioapan står på ett trägolv i den snöiga Sagoskogen. Han har tomteluva på sig och visar upp en bild på sin djurkalender, med 24 ljudburkar på. Runtomkring Radioapan syns en giraff, en ekorre och en örn. Illustrationer: Patrik Lindvall
  1-24 december 2023
  Poddspecial i 24 delar.

  Korta, roliga avsnitt där Radioapan och kompisarna gissar på 24 spännande djur ända fram till jul. Varje dag blir det nya djurfakta och kluriga ledtrådar i en julkalender för de yngsta. Häng med och gissa!

  Passar för ca 3-6-åringar.

  Till kalendern finns en fin bild att skriva ut

 • Randiga sagor, säsong fyra. Nalle är trollkarl och trollar fram stjärnor ur en stor låda. Illustration: Lotta Geffenblad
  Randiga sagor säsong fyra.

  Här kommer åtta nya avsnitt av våra tvåspråkiga sagor om Nalle. I de nya sagorna klättrar Nalle bland annat i träd, spelar fotboll, har teater, handlar och går på bio.

  Sagorna finns på de fem minoritetsspråken, blandat och randat med svenska.

 • Porträtt av Saga Bäck
  Sänds 13-17 nov 2023

  Emma Peters och Christian Åkesson läser sagor som barn mellan 4 och 6 år hittat på, utan att någon vuxen lagt sig i.

  I första avsnittet handlar det om en tokig krokodil, en mäktig tjur och ett oväder. Och det är Saga 5 år, Theo 5 år och Olivia 4 år som hittat på sagorna.

 • Omslaget till boken "Kan du inte sova Lilla Björn?" på ett foto av en skog i månljus. Illustration: Barbara Firth
  Sänds 8 november 2023
  Godnattsaga.

  Det är dags för Lilla Björn att sova. Stora Björn bäddar ner Lilla Björn i den stora björngrottan. Men Lilla Björn kan inte sova, för han är rädd. Rädd för mörkret runtomkring.

  En riktig godnattklassiker av Martin Wadell.

 • Omslaget till boken "Sagan om den lilla farbrorn" på ett fotocollage av en trappa, en tulpan och en koltrast. På bokomslaget syns den lilla farbrorn och hans vän hunden. Illustration: Eva Eriksson
  Sänds 6 novemBER 2023
  Hjärtevärmande saga.

  Det var en gång en mycket ensam liten farbror. Men så en dag hände något. En vän dök upp, en lurvig vän…

  Hör Barbro Lindgrens fina berättelse om ensamhet och dåligt självförtroende - och vänskapens glädje och värme. I uppläsning av Carl-Einar Häckner.

 • En flicka med röd keps sitter på stranden och leker i sanden.
  Sänds 23-27 oktober 2023
  Fem småsagor.

  Hör bilderboks-sagorna Strandstaden, Jag är sju djur, Veke och den röda baddräkten, Bettan och Tove Va-Va. Från UR.

 • Ett foto av Carl-Einar Häckner som håller i tre monstersagor - Sopnedgasten, Det hemska spökhuset samt Kivi och Monsterhund. Foto: Barnradion
  Sänds 16-18 OKTOBER 2023
  13 min
  3 sagor.

  Hör de mysrysliga monstersagorna Sopnedgasten, Det hemska spökhuset och Kivi och Monsterhund. I härlig inläsning av Carl-Einar Häckner. Perfekt runt Halloween, och för alla som gillar helt vanliga, och ovanliga, lagom läskiga monster.

 • En flicka står framför ett fotbollsmål och ska fånga bollen.
  SÄNDS 25-29 September 2023
  Serie i 4 delar.

  Häng med och inspireras att hoppa, snurra, balansera och kryp i UR:s nya serie om rörelseträning.

 • Ett collage med bokomslaget till "Godnattsagan eller Sagan om Rebecka och mormor" och infällda foton på uppläsaren Anna Bjelkerud och Marie-Louise Ekman, som skrivit och ritat boken.
  SÄNDS 21 SEPTEMBER
  En saga av Marie-Louise Ekman.

  Mormor och Rebecka ligger i sängen. Mormor ska berätta en saga. Det går inte så jättebra, men det blir liksom fint ändå. Och ett verkligt möte mellan generationerna uppstår!

 • Bokomslag till Nalle Brunos höst. Nalle Bruno och hunden Majsan hoppar i en lövhög. De har roligt och är jätteglada. Illustration: Gunilla Ingves
  Sänds 18-20 sepTEMBER 2023
  3 sagor.

  Hör de mysiga sagorna Nalle Brunos höst, Nalle Brunos sommar och Nalle Bruno och gräshoppan Tippe, av Gunilla Ingves. I fin inläsning av Anna Bjelkerud.

  Vi får följa med Nalle Bruno och hunden Majsan till deras trädgård på både sommarkalas och höstfix. Och så blir Nalle liten och far iväg på ett hoppigt äventyr i småkrypens värld.

 • Radioapan och vännerna har byggt en robot som kan plocka bananer. Radioapan sitter i roboten och styr. Tassa skruvar på roboten med en skruvmejsel, Emmot håller i en målarburk och Ljudmonstret håller upp ett par muttrar. Roboten ser glad ut och går mot bananträden. Illustration: Patrik Lindvall
  SÄNDS 11-15 september 2023
  Serie i 5 delar.

  Häng med när Radioapan bygger och sjunger tillsammans med sina vänner i Sagoskogen. De gör bland annat en robot, en vindsnurra och en sakmixare.

  Till varje avsnitt finns ett roligt pyssel som går att göra hemma eller på förskolan/fritids.

  Alla program med Radioapan passar för cirka 3-8 år.

 • Ett barn sitter inne i sitt barnrum med ett gosedjur under ett rött paraply med vita prickar.
  Sänds 4-6 sep 2023
  3 avsnitt.

  Baura pratar med barn om höstregn och sommarvarmt, och Reine Brynolfsson läser sagor.