Nyheter från Sagor i Barnradion

 • Här finns radioprogram med sagor och serier för barn mellan 3-8 år.
 • Yankho läser boken "Liten svart hund i natten" i Barnradion. Foto på Yanho: Emilia Traneborn
  Sänds 14 - 18 januari 2019
  Saga i 3 delar.

  Hör Yankho Kamwendo läsa en både sorglig och glad saga om en liten svart hund, som får klara sig själv när hans matte plötsligt blir sjuk under en promenad. Vem ska hitta hunden nu?

 • Sänds 7 - 11 januari 2019
  Serie: Kusin Vaken
  Serie i 5 delar.

  Kusin Vaken är program för de yngsta där du hör barns egna tankar om ett tema. I varje program hör du också en saga och en sång om ämnet. Den här veckan handlar det om regler, havet, planering, empati och hitta-på-sånger.

  Lyssna hos UR

 • Pettson får julbesök, del 1. Pettson och Findus letar julgran i den snöiga skogen. Bild: Sven Nordqvist
  Saga i 2 delar.

  Det är dagen före julafton och Pettson och Findus har mycket att ordna med. Då gör Pettson illa foten. Hur ska det nu bli med julen? Hör en riktig julklassiker om en oväntad julafton hos en gubbe och hans katt.

 • 1 - 24 december 2018
  Serie i 24 delar.

  Följ Tonjes äventyr i Glimmerdalen med supersparkar, nya vänner och okända hemligheter. Lyssna på julkalenderns hemsida eller i appen Sveriges Radio Play!

  Julkalendern om Tonje passar för barn mellan 6-13 år ungefär. Små barn kan gärna lyssna tillsammans med till exempel ett syskon eller en förälder.

 • Sänds 19 - 23 november 2018
  Serie: Högtider
  Serie i 5 delar.

  Hör barn berätta hur det går till att fira olika högtider inom judendomen, hinduismen, islam, buddhismen, katolicismen och den koptiska kyrkan. Dessutom får vi lära oss om musiken som hör till.

  Lyssna hos UR

 • Fyra musiksagor.

  Musikerna Tapha och Assane berättar fyra klassiska folksagor från Senegal. Hör om en lat mage, en gyllene fisk, ett magiskt träd och en krokodil och en apa som försöker överlista varandra. Talin talin, talin dima!

 • Sänds 5 - 9 november 2018
  Fem Småsagor
  Sagor för de yngsta.

  Dags för fem nya härliga Småsagor från UR! Hör böckerna Dumma teckning, Strandstaden, Under mattan, Lilla Vinterboken och Jag är sju djur. Massor av mysig sagolyssning!

  Lyssna hos UR

 • Serie i 5 delar.

  Dags för läslov och årets Magiska skrinet-serie! Magiska skrinet är en satsning från Sveriges Radio med sagor för barn på de fem minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli, romani och samiska.

  Årets berättelse "Pippi i Rinkeby" kommer från den romska redaktionen och handlar om flickan Pippi från Rumänien som bestämmer sig för att försöka leta rätt på sin pappa. Han kanske har blivit kung, tror Pippi.

 • Sänds 8 - 12 oktober 2018
  Serie i 5 delar.

  I skogen finns det massor av djur! Harar, rådjur, rävar och möss. Älgar, ugglor, björnar och småkryp. Anders Johansson läser Sarah Sheppards roliga faktabok om hur djuren i skogen har det hela året om. Kanske blir du också sugen på att gå ut och spana efter djur?

 • 17 - 28 september 2018
  Serie i 10 delar.

  Radioapan har fått ett nytt intresse: fåglar! Häng med när Radioapan och hans vänner spikar upp en holk, spanar efter fåglar i Sagoskogen och sjunger fågelsånger. Hemligt skoj!

 • Sänds 3 - 14 september 2018
  Serie: Tulpanlökar till middag
  Serie i 10 delar.

  Rita var barn i Holland år 1940. Andra världskriget hade just börjat och ganska snart tog tyskarna Holland. Rita var fyra år och allt i hennes liv ändrades.

  I den här serien hör du Rita Törnqvists bok som bygger på hennes eget liv. Vi får följa med ända tills det blev fred igen och Rita var nio år.

  Lyssna hos UR

 • Sänds 27 - 31 augusti 2018
  Fem Småsagor
  Sagor för de yngsta.

  I de här helt nya småsagorna hör du om varulven Svante, en flicka som blir bränd av en drake, ett argmonster och om Tore som blir störd av en mal när han ritar. Sist kommer en saga med fantasier om spöken och djur.

  Lyssna hos UR

 • Sänds 20 - 24 augusti 2018
  Serie: Allihop
  Serie i 5 delar.

  Hör Anna-Clara Tidholms berättelse om fem barn som börjar i förskoleklass någonstans i Sverige. Frida håller ordning, Evert tycker inte om att leka, Rosita är alldeles för snäll, Jonny är stark och Britta vill ha allt i hela världen. Annars skriker hon!

  Lyssna hos UR

 • Sänds: 13 - 17 augusti 2018
  Serie i 5 delar.

  Nelly är ingen vanlig 10-åring. Hennes farbror är nämligen monsteragent. Och nu har han bjudit in henne till sitt slott! Hör den första berättelsen om Nelly Rapp och hennes hund London.

  Böckerna om Nelly Rapp är en deckarserie av Martin Widmark. De passar för 6–9-åringar.