Nyheter från Sagor i Barnradion

 • Här finns radioprogram med sagor och serier för barn mellan 3-8 år.
 • Sänds 3 - 14 september 2018
  Serie: Tulpanlökar till middag
  Serie i 10 delar.

  Rita var barn i Holland år 1940. Andra världskriget hade just börjat och ganska snart tog tyskarna Holland. Rita var fyra år och allt i hennes liv ändrades.

  I den här serien hör du Rita Törnqvists bok som bygger på hennes eget liv. Vi får följa med ända tills det blev fred igen och Rita var nio år.

  Lyssna hos UR

 • Sänds 27 - 31 augusti 2018
  Fem Småsagor
  Sagor för de yngsta.

  I de här helt nya småsagorna hör du om varulven Svante, en flicka som blir bränd av en drake, ett argmonster och om Tore som blir störd av en mal när han ritar. Sist kommer en saga med fantasier om spöken och djur.

  Lyssna hos UR

 • Sänds 20 - 24 augusti 2018
  Serie: Allihop
  Serie i 5 delar.

  Hör Anna-Clara Tidholms berättelse om fem barn som börjar i förskoleklass någonstans i Sverige. Frida håller ordning, Evert tycker inte om att leka, Rosita är alldeles för snäll, Jonny är stark och Britta vill ha allt i hela världen. Annars skriker hon!

  Lyssna hos UR

 • Sänds 6 - 8 juni 2018
  Serie: Universum, skolan och jag
  Serie i 3 delar.

  Liselott är sju år och går i ettan. De andra i klassen leker kull på rasterna men hon vill inte vara med. Liselott leker ensam i skogen istället, där finns en hemlighet som bara hon vet om.

  Lyssna hos UR

 • Sänds 21 - 25 maj 2018
  Serie: Vilken tur!
  Serie i 5 delar.

  Ibland är det bra att ha en diagnos, att veta att man är en särskild människa med särskilda gåvor. Hör fem berättelser om fem barn med olika diagnoser.

  I varje saga visar det sig att det är en otrolig tur att just de här barnen besitter speciella egenheter.

  Lyssna hos UR