kvinna i klarröd adidasjacka framför P1 skärm
1 av 2
Klotets programledare Marie-Louise Kristola på en utesändning i Jönköping. Foto: Susanna Baltscheffsky/Sveriges Radio
Klotets programledare Marie-Louise Kristola spelar in ljud till ett program om världens vattenförsörjning. Programmet sänds direkt i radion en gång i veckan men kan också avlyssnas på webben och laddas ner som podd.
2 av 2
Klotets programledare Marie-Louise Kristola spelar in ljud till ett program om världens vattenförsörjning. Programmet sänds direkt i radion en gång i veckan men kan också avlyssnas på webben och laddas ner som podd. Foto: Pelle Zettersten/SR

Om programmet

Klotet är vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radio P1. Vi sänder en gång i veckan från våra redaktionslokaler i Uppsala och har mer än 200 000 lyssnare.

Vi har producerat högkvalitativ miljöjournalistik i radio
sedan 2009 och nominerats till flera priser (Prix Italia, Miljöjournalistpriset med flera).

Vi täcker alla sorters miljöfrågor, med ett vetenskapligt perspektiv.

Varje vecka belyser vi ett särskilt tema genom olika reportage och inbjudna gäster. Ibland åker vi i stället ut och sänder direkt från något intressant ställe.

Du kan höra oss direkt i din radio varje onsdag kl 14.03 i P1 med repris söndagar 18:00 och natten till tisdag 01:45.

Du kan också ladda ner alla våra program som poddar eller leta i vårt stora arkiv genom att skriva in ett sökord i rutan ovan till höger och klicka i "Klotet".

Klotet var ett av de första radioprogrammen i Sverige som började använda sig av sociala medier.

Du kommer lätt i kontakt med oss på Facebook och Twitter (@Klotet) där vi försöker vara snabba på att svara och även själva söker svar på frågor.

Genom att följa oss får du bra koll på Sveriges Radios miljöbevakning, och kan själv vara med och påverka programmets innehåll.

Du kan också ställa en egen miljöfråga till våra experter.

Sänds onsdag 14.03.
Repris söndag 18:03 & tisdag 01.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista