jönköpings län

Besvikelse efter nej till järnvägssatsning

Det blir ingen satsning på höghastighetståg i Sverige de kommande åren. I regeringens planering för vägar och järnvägar fram till 2021, som presenterades idag, finns inga pengar till Götalandsbanan och Europakorridoren.

Det blev inget beslut om Götalandsbanan och Europakorridoren den här gången heller.

Järnvägen som ska göra det lättare och snabbare att pendla med snabbtåg förbi Jönköping till Stockholm, Göteborg och Malmö fanns inte med den här gången heller, när regeringen presenterade sina planer för framtidens vägar och järnvägar.

Från Jönköpings län haglar kritiken även från allianskollegor.

Acko Ankarberg-Johansson är Kristdemokratiskt kommunalråd i Jönköping och hon menar att regeringen saknar mod.

– En riktigt stor besvikelse, för det handlar om att man inte vågar fatta beslut som inte bara är viktigt för Jönköping utan för hela Sveriges utveckling. Man har inte politiskt mod att sätta igång med ett viktigt samhällsbyggnadsprojekt.

Enligt regeringen måste frågan utredas mer, och pengarna behövs bättre till andra satsningar.

Även Kew Nordqvist (MP) var av naturliga skäl besviken.

– Vi tycker det är en tradegi för framtiden och det är speciellt sorgligt som Miljöpartiet går fram idag och lovar att vi ska satsa på höghastighetståg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista