Polischef Nina Heyden. Foto: Birgitta Andersson/Sveriges Radio
Nina Heyden. (Arkivbild) Foto: Foto: Birgitta Andersson/Sveriges Radio

Utnyttjade svart arbetskraft – trots tidigare polistillslag

0:59 min

I mars slog polisen till mot arbetsgivaren efter larm om svart arbetskraft i – trots det misstänker polisen nu att arbetsgivaren fortsatte utnyttja människor.

En arbetsgivare i Strömstad kontrollerades i mars i år av polisen och flera andra myndigheter. Då upptäckte man att en person utnyttjat utsatta människor som arbetskraft. 

Men trots vårens polisinsats misstänker polisen att mannen fortsatt anställa utsatta människor. I dag polisen till på nytt.  

– Vi har fått information om att otillåten verksamhet fortgår. Vår bedömning är att det aktuella företaget har fortsatt exploatera utsatta människor, säger Nina Heyden och fortsätter:

– Det ser vi allvarlig på och kommer därför att fortsätta vara uthålliga i det här arbetet, säger polischefen Nina Heyden

I dag har 30 personer kontrollerats och fyra tagits i förvar för att avvisas från Sverige. Dessutom har en personer anmälts för brott mot utlänningslagen och en person har hämtats till förhör misstänkt för att ha använt svart arbetskraft. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista