Dokumentär om Broder Daniel har snart premiär

1:22 min

De två amerikanska filmarna Sasha Hecht och Amelia Trask har arbetat med dokumentären sedan 2014 – "I'll be gone" får sin premiär på Göteborg filmfestival 29 januari.

Sasha Hecht och Amelia Trask som båda arbetat i musikbranschen och under en period marknadsförde svenska skivbolaget Luxerys band i USA, och då fick de höra talas om bandet. Amelia Trask blev tagen av Broder Daniel som influerat så många andra band som hon lyssnade på i USA utan att känna till Broder Daniel.

– Att vi aldrig hört om dem förut trots att det hade så mycket gemensamt med den musiken vi lyssnat på. Men vi fångades också av deras fans, "the pandapoppers" och subkulturen och musiken kring bandet.

Sedan 2015 har de filmat dokumentären, framförallt gäller det intervjuer med sångaren och låtskrivaren Henrik Berggren och musikerna i bandet, men också musiker i banden runt Broder Daniel i Göteborg och inte minst bandets fans, som sträcker sig över flera generationer idag. I somras fick filmarna också stöd i från bandet att göra klart filmen.

I samband med premiären ordnar också Göteborg Filmfestival en festkväll med artister och Broder Danielsångaren Henrik Berggren kommer själv att vara dj, och så även filmarna.