Ny ägare till Berg & Berg

0:35 min

Parkettgolvstillverkaren Berg & Berg AB i Kallinge med drygt sjuttio anställda som försattes i konkurs i december har fått en ny ägare.

Vid lunchtid på måndagen har en rekonstruktionslösning i konkursen blivit möjlig och verksamheten överlåtits till en ny ägare, skriver konkursförvaltaren i ett pressmeddelande.

Det blir en så kallad management-buy-outlösning där vd Christian Jöhncke och tidigare anställda ledningspersoner på företaget förvärvar inkråmet i ett nytt bolag.

Med i köparkonstellationen är också den tyske affärsmannen Stephan von Schreitter.

"Som konkursförvaltare känns det mycket tillfredsställande att uppnå en rekonstruktionslösning i konkursen och att åtminstone ett drygt fyrtiotal av de tidigare anställda erbjudits ny anställning", skriver konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson. "Det har varit en forcerad hantering och vidaredrift även i mellandagarna. Personalen har verkligen ansträngt sig till det yttersta för att upprätthålla produktiviteten även under konkursen och i vissa fall har planerade ledigheter under julen avståtts. Tack vare en lösningsfokuserad inställning även hos den största fordringsägaren och hos kommunen har det gått att finna en lösning som dessutom förefaller industriellt riktig. Det är de inblandades gemensamma ansträngningar som möjliggjort att det gick att finna en lösning på konkursen."