Stökig lönehelg

SKÅNE. Det har varit en stökig helg. Inför hockeymatchen mellan Malmö Redhawks och HV71 drabbade supportrar samman. Polisen har även  fått in anmälningar om rån, misshandel och flera fall av våldtäkter.

I Ystad blev en 16-årig flicka våldtagen inatt och hennes jämnåriga väninna utsattes för ett våldtäktsförsök. Händelsen ska ha ägt rum i Ystads Sandskog. Även i Malmö har två kvinnor anmält att de blivit våldtagna. Den ena kvinnan ska ha blivit våldtagen av en taxichaufför.

Kioskägare rånad
En kioskägare i Helsingborg blev slagen med en klätterhake och rånad under lördagseftermiddagen.
I Rydsgård togs en 14-åring på bar gärning när han försökte göra inbrott på en skola. Två kumpaner hann fly från platsen. I Hässleholm fick en fest ett abrupt slut när en av festdeltagarnas bil började brinna. Polisen misstänker att det är någon utifrån som satt eld på bilen.

Bråk mellan hockeysupportrar
Både i Helsingborg och i Malmö drabbade ishockeysupportrar samman inför och under matchen mellan Malmö Redhawks och HV71 på lördagen. Polisen omhändertog flera supportrar till båda lagen och fick vid ett tillfälle använda pepparspray för att få slut på bråket.