Flyktingar behöver introduktionsplatser

ÖSTRA GÖINGE. Integrationsverkets prognos  visar att antalet flyktingar till Sverige kommer att vara fler än vad tidigare prognoser visat. I Östra Göinge är det osäkert om kommunen ska skriva avtal om att ta emot fler flyktingar. 

I ett brev till kommunerna framför Integrationsverket en förhoppning om att kommunerna ska skriva avtal om så kallade introduktionsplatser för de människor som fått uppehållstillstånd i Sverige. Under introduktionstiden ska de nya svenskarna få kunskap om det svenska samhället, arbetslivet och det svenska språket. Men många kommuner är svårflörtade och trots löfte om extra pengar från regeringen är många kommuner tveksamma. I Östra Göinges fall hänvisar kommunstyrelsens ordförande och socialdemokraten Tommy Johansson till en osäker arbetsmarknad efter att kommunens stora företag sagt upp många anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".