Barnavgifter valfråga i Simrishamn

SIMRISHAMN Om socialdemokraterna i Simrishamn vinner valet lovar de att riva upp beslutet om en avgift för barn med särskilda behov. Dessutom vill partiet återgå till en avgiftsfri månad om året för de som har barn i förskolan. - Vi vill att fler barnfamiljer ska flytta till kommunen, säger Karl-Erik Olsson (s). Igår presenterade partiet sitt lokala valmanifest.

Simrishamn är en av de kommuner som har högst medelålder i Sverige. För att locka barnfamiljer till kommunen vill socialdemokraterna återgå till en avgiftsfri månad om året för barnomsorgen. 11-månadersregeln har tidigare funnits i Simrishamn men efter ett beslut i barn- och utbildningsnämnden tidigare i våras ska barnomsorgsavgiften betalas för hela året.
Om socialdemokraterna vinner valet lovar de också att riva upp beslutet om en avgift för barn med särskilda behov. - Man ska inte straffa föräldrar för att de har fått ett barn med handikapp, säger oppositionsrådet Karl-Erik Olsson (s).
Partiet flaggar också för en skattehöjning för att komma tillrätta med kommunens stora underskott på 16 miljoner kronor. - Om vi höjer skatten med 25 öre per hundralapp har vi inom ett par tre år täckt upp underskottet. Men de pengarna ska gå direkt till BUN, säger Karl-Erik Olsson.