Åklagaren vill fälla - advokaten vill fria

TOMELILLA. På fredagen avslutades rättegången i tingsrätten i Ystad mot den 22-årige man från Tomelilla som är misstänkt för mord på sin bror under en grillfest förra sommaren.

Rättegången har tagits om med nya ledamöter eftersom de som medverkade i den första rättegången redan hade tagit ställning i skuldfrågan. Försvaret ville att rätten skulle ta hänsyn till en rekonstruktion av mordkvällens händelser.

22-åringen minns ingenting
Det var i samband med en grillfest hos 22-åringens grannar som det blev bråk. Den döde försökte förhindra sin bror att ge sig på grannen med en golfklubba. I tumultet dog mannen av en rad knivhugg. Den åtalade var påverkad av både narkotika och alkohol och minns inte händelsen. Försvararen Fredrik Bülow menar att 22-åringen inte rimligen kunnat begå gärningen.

Åklagaren kräver långt fängelsestraff
Åklagaren menar att 22-åringen har utdelat de dödande knivhuggen och kräver ett långt fängelsestraff. Normalstraffet för mord är livstid.

Tidigare artiklar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista