Nio häktade efter mc-razzia

MALMÖ. Samtliga nio, sju män och två kvinnor, som greps efter polisens tillslag i tisdags mot personer med anknytning till mc-klubben Hells Angels häktades i dag vid Malmö tingsrätt.
Säkerhetskontrollen i tingsrättens lokaler hade skärpts. Åhörare och press visiterades med metalldetektor innan de tilläts komma in i rättssalen.
För fem av männen, mellan 28 och 37 år gamla, gäller brottsmisstankarna inblandning i en kidnappningsplan mot en medarbetare vid Sveriges Television i Malmö. Fyra av de fem misstänks också för bland annat ett grovt rån i Nässjö i maj och tre av dem misstänks dessutom för ett grovt rån i Malmö i juli. Två av männen, 25 och 29 år gamla, misstänks för grov stöld och grovt vapenbrott, respektive medhjälp till grovt rån och narkotikabrott. Kvinnorna, som är 28 och 32 år gamla, häktades misstänkta för medhjälp till grovt rån respektive häleri. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Tingsrätten biföll även chefsåklagare Jörgen Lindbergs begäran om yppandeförbud. Lindberg fick också rättens tillstånd att utfärda restriktioner för de brottsmisstänkta under deras tid i häkte. Åtal ska vara väckt den 27 september.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".