Butiksägare känner sig hotad av facket

KRISTIANSTAD/BJUV. Två skånska företag vägrar fortfarande att skriva under kollektivavtal med Handelsanställdas förbund och från och med nästa vecka kan företagen sättas i blockad. Men en av företagarna säger att företrädare för fackförbundet tar till hot för att få henne att teckna avtal.

–Facket försöker skrämma mig att skriva under kollektivavtal, säger Victoria Frankenius företrädaren för Make-up Store i Kristianstad. 

Hon har inte velat skriva under ett kollektivavtal för att hon redan har ett avtal med den personen som arbetar i hennes butik. Hon anser att det avtalet är tillräckligt och säger att hennes anställde är nöjd. 

Och Victoria Frankenius är inte ensam om att inte vilja skriva under. Ägaren till den riksbekanta salladsbaren i Göteborg bestämde sig på tisdagen för att sälja sin verksamhet sedan restaurangen varit utsatt för blockad av Hotell- och restaurangfacket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".