Handels tillbakavisar uppgifter om hot

KRISTIANSTAD. Fackförbundet Handels anser sig inte ha hotat ägaren av Make-up Store i Kristianstad. Företaget har varslats om strejk och blockad sedan ägaren vägrat skriva på kollektivavtal.

Under förhandlingarna kände sig ägaren hotad av fackförbundet. Men Per Sandquist som är ombud på Handelsanställdas förbund i Kristianstad säger att det inte var så det gick till.

- Vi gjort klart att det kan bli tal om om stridsåtgärder, inget annat, säger han.

Enligt ägaren till Make-up Store i Kristianstad ska facket ha sagt att de skulle sänka hennes verksamhet om hon inte skrev under avtalet.

Ägaren säger att hon inte vill skriva under ett kollektivavtal eftersom hon har ett litet företag med bara en anställd och de har upprättat ett avtal mellan dem som fungerar bra.

Men det är inte den bild som Per Sandquist på Handelsansträlldas förbund har av företaget. Han säger att det har varit tvivelaktigheter i lönenivån tidigare och att det måste till ett kollektivavtal för att garantera den anställdes trygghet framöver också.

- Det finns inget annat sätt än att tillgripa stridsåtgärder som ett yttersta vapen. Det är för att vi ska kunna framföra våra åsikter och sätta kraft bakom vår ord, säger Per Sanquist på Handelsanställdas förbund i Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".