Beslut om olycksdrabbad korsning dröjer

HÄSSLEHOLM. Det dröjer innan det kommer beslut om en stängning av järnvägskorsningen i Kärråkra norr om Hässleholm. Lantmäteriet i Kristianstad hade hoppats på ett möte med de berörda i området nu under våren, men så blir inte fallet.
I maj förra året dog en man vid en kollision i korsningen som bland annat har dålig sikt för bilisterna.

Banverket vill fortfarande stänga korsningen och det kan bli aktuellt att dra om bilvägarna i området. Men beslutet kommer att dröja.
- Vi hade hoppats på ett möte i mars eller april men enligt Banverket blir det inget under våren, säger Ingemar Arvidsson på lantmäteriet i Kristianstad.

En ansökan om förrättning däremot är inlämnad till Lantmäteriet och det kan bli aktuellt att dra om vägar när Banverket vill stänga järnvägskorsningen i Kärråkra. En man omkom där i maj förra året när hans bil kolliderade med ett tåg.
Banverkets mål är att allt fler plankorsningar mellan järnväg och bilväg ska stängas. Förra året stängdes 36 stycken i södra banregionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista