Överfallen kvinna ska förhöras

KRISTIANSTAD. Under onsdagen räknar polisen med att kunna höra den 24-åriga kvinna som i måndags kväll hittades medtagen i Kristianstad. Flera vittnen har hörts men ännu finns ingen misstänkt gärningsman.

Det är fortfarande flera frågetecken kring det misstänkta överfallet i måndags kväll på den 24-åriga kvinnan.

Det var strax före klockan elva som polisen larmades om överfallet. En man som vara ute och rastade hunden hade hittat kvinnan intill cykelleden som går längs Härlövsängaleden. Mannen som hittade kvinnan hade också sett en mörkklädd person springa från platsen.

Kvinnan var medtagen och hade vissa skador och fördes till sjukhuset där en rättsmedicinsk undersökning också har gjorts.

Den 24-åriga kvinnan har nu lämnat sjukhuset och polisens presstalesman Ingvar Widell säger att de under dagen räknar med att kunna prata med henne för att få en bättre bild av vad som egentligen hänt. Igår var hon fortfarande chockad och ville eller kunde därför inte prata med polisen.

Igår kväll har polisen också hört flera vittnen som passerat platsen, många hörde av sig till polisen efter att ha hört om händelsen men ingen har alltså ännu gripits för överfallet.

Ingvar Widell säger att polisen gjort en del intressanta fynd vid platsen där kvinnan påträffades men vill inte säga vad det handlar om.

Överfallet på kvinnan rubriceras som rån och försök till våldtäkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista