Snökaos i Skåne

SKÅNE. Snöovädret har lett till att polisen och Vägverket uppmanar alla i Skåne att stanna hemma eller på sin arbetsplats. Uppmaningen gäller tills Vägverket fått kontroll över situationen på vägarna. Dessutom är det stora problem i kollektivtrafiken.

Det är vid 13-tiden fortfarande stora problem för buss- och tågtrafiken i Skåne. Många tåg är inställda åtminstone till klockan tre i eftermiddag men viss begränsad trafik går redan nu. Tågen från Helsingborg via Ängelholm och norrut är inställda till åtminstone klockan åtta på torsdagskvällen.

Fast i bilen
Under torsdagsmorgonen satt folk fast i sina bilar och hundratals bilar har övergivits på de skånska vägarna.
På Österlen tog man till bandvagnar för att dra loss bilar som fastnat. Vägverket har problem med att röja upp på vägarna eftersom bilar står i vägen så de kommer inte fram.

Av de 30 trafikolyckorna under torsdagsmorgonen har ingen fått några allvarliga personskador.

All tåg- och busstrafik i Skåne var inställda under morgonen och början förmiddagen då en del av Skåneexpressens bussar började köra igen.

Stängt på vårdcentral
Snön ställer till det på många andra arbetsplatser också idag. Försäkringskassans växel är stängd idag och det beror på att de anställda inte kunnat ta sig till jobbet.
Vårdcentralen i Brösarp och Hälsoringen i Osby är stängda och i Brösarp åtminstone så beror det på att ingen ur personalen bor i Brösarp och inte kunnat ta sig till jobbet.

Utan ström
Drygt 3000 av Eons kunder i Skåne saknade ström vid 10-tiden på torsdagen. Vid lunch var siffran nere i ungefär 300 hushåll. Det handlar främst om kommunerna Hässleholm, Svedala, Osby, Örkelljunga och Östra Göinge. Däremot hade alla av Brittedals abonnenter ström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista