Ingen lön åt insnöade

SKÅNE. Många av de skåningar som inte kunde ta sig till jobbet på grund av snöovädret får räkna med att ta ut semester eller kompledigt för den förlorade arbetstiden. I värsta fall blir det löneavdrag. Det är beskedet som många skånska arbetsgivare ger idag, med stöd av arbetsgivarorganisationen, Svenskt Näringsliv.

På vissa större skånska arbetsplatser var det på torsdagen mer än hälften som uteblev från jobbet på grund av snöovädret. Flexibiltet och dialog med arbetstagaren är Svenskt Näringslivs råd till de skånska arbetsgivare som drabbats. Men vill arbetsgivaren vara rigid finns det en dom från Arbetsdomstolen som ger arbetsgivaren rätt att göra avdrag på lönen.

Räddningstjänsten tycker att riskerna med att ge sig ut igår var så stora att det var helt rätt att gå ut med en uppmaning till folk att hålla sig hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista