Fortsatta problem i trafiken

SKÅNE. Blåsten och snön fortsätter att ställa till med problem runt om i Skåne. Avåkningarna och olyckorna på vägarna har också fortsatt, men utan några allvarliga personskador.

Under natten till lördagen har det snöat ett par centimeter, på sina håll närmare 8 centimeter. Men det är framförallt de friska vindarna och snödrev som är problemet.

Under natten har polisen fått inrapporterat 17 bilolyckor. Det handlar om bilar som kör in i varandra eller singelolyckor. Till exempel voltade en bil på E22:an vid Vä utanför Kristianstad strax efter klockan 18 på fredagskvällen.

Nattens olyckor har varit jämnt utspridda över länet och ingen person har fått några allvarliga skador.

Utöver det har polisen fått rapporter om 9 avåkningar, men det handlar troligen om fler. Många nöjer sig med att ta kontakt med bärgaren när man kör fast i en snödriva. Och den risken kvarstår under lördagen eftersom blåsten och det hala väglaget består.

Vägverket är ute med full styrka för att försöka hålla vägarna fria men framförallt de mindre vägarna kan ändå vara svårframkomliga. Inte minst på Österlen och Söderslätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista