Skattehärva upp i hovrätten

KRISTIANSTAD. Rättegången i hovrätten inleds på onsdagen mot två makar från Kristianstadstrakten som dömts till fängelse efter att ha dragit privata kostnader på sitt företag. Det var i somras som tingsrätten kom med sin dom mot paret. De fälldes då för att ha undanhållit runt 15 miljoner i skattepengar.

Mannen fick ett tre och ett halvt år långt fängelsestraff och näringsförbud i fem år av tingsrätten. Kvinnan dömdes till ett års fängelse, hon hölls bara till ansvar för den tid hon varit vd i bolaget.

Det är dels åklagare Marianne Forsström vid ekobrottsmyndigheten som överklagat tingsrättens dom. Hon tycker bland annat att kvinnan i paret bör få ett hårdare straff och hållas till ansvar även för den tid hon skött fakturor utan att vara vd och också dömas till näringsförbud.

Men även parets advokater har överklagar tingsrättens domar, bland annat för att få försöka få bort näringsförbudet för mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista