Nazistledare överklagar misshandelsdom

KRISTIANSTAD. NSF-ledaren Simon Lindbergs advokat bekräftar nu att de planerar att överklaga misshandelsdomen mot Lindberg. Han dömdes i början av april till tre månaders fängelse för att ha misshandlat fem män på grund av deras sexuella läggning.

Simon Lindbergs advokat Esbjörn Svensson säger att de är missnöjda med allt i domen och i början av nästa vecka lämnar de in sitt överklagande till hovrätten. De hoppas där på friande dom och inget skadestånd.

Det var på en fest i Kristianstad förra året som Simon Lindberg tillsammans med en 28-årig kamrat tog sig in i festlokalen.
Festen anordnades av RFSL, riksförbundet för sexuellt likaberättigande och fem män misshandlades på festen. Tingsrätten ansåg att det rörde sig om hatbrott och dömde Simon Lindberg till tre månaders fängelse. Hans kamrat fick sex månader och dessutom ska de båda betala nästan 75 000 kronor i skadestånd till de misshandlade.

Under rättegången i tingsrätten erkände kamraten och Lindberg att de befunnit sig i festlokalen, men nekade till misshandeln.
Den 28-årige kamratens advokat säger de inte bestämt sig än för om de ska överklaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista