Politiker kan ompröva matkostnad

HÄSSLEHOLM. De fattigaste drabbas hårdast när de får betala upp till dubbelt så mycket som idag för maten på äldreboendena. På måndagen protesterade pensionärsrörelsen i Hässleholm mot kommunens höjning av avgifterna. Nu säger kommunalrådet och centerpartisten Lars Ohlsson att han kan tänka sig att ompröva beslutet om det visar sig att enskilda drabbas orimligt hårt.

När matsubventionerna nu tas bort och priserna höjs mer än en femtedel i äldreomsorgen i Hässleholm riskerar omsorgstagare med låg inkomst få alltför lite pengar kvara att leva för.

Folkpartisten John Bruun liksom moderata kommunalrådet Bo-Anders Thornberg har röstat för beslutet men vet inte hur de sämst ställda skall skyddas.

Kommunalrådet och centerpartisten Lars Ohlsson har inte heller konsekvenserna klart för sig men lämnar en dörr på glänt för att behålla ett skydd för dem med lägst inkomster.

- Utan att sätta några gränser för vad som är rimligt eller ej tycker jag att vi har ett samhällsansvar för att se till att ingen hamnar i en situation där den inte klarar av sin mathållning, säger han.