Förhören fortsätter i dag

KRISTIANSTAD/HÖRBY. Polisen är fortfarande mycket förtegen om utredningen av mordet på Helén Nilsson i Hörby 1989.
I måndags anhölls två män i 35-årsåldern misstänkta för mordet och i dag har förhören med dem fortsatt. De båda männen är kusiner.
Länskriminalens chef Peter Tjäder bekräftar i dag att en av männen, en 35-åring från nordöstra Skåne, tidigare har dömts för sexuellt umgänge med barn. - Och när den uppgiften blev känd så blev det här spåret av särskilt intresse, säger Peter Tjäder. Såvitt Peter Tjäder vet har mannens 34-åriga kusin inte varit inblandad i sexuella övergrepp. Männen förhördes hela dagen i går. Enligt polisens informationsansvarige svarar de på frågorna men förnekar att de skulle vara inblandade i mordet. Polis och åklagare för nu en kamp mot klockan. Det är många som varit misstänkta för mordet på Helén Nilsson och uppståndelsen kring de två som nu anhållits är enorm. För att de inte ska släppas på fri fot måste åklagare Pär Andersson få fram tillräcklig bevisning för att begära dem häktade. Och en sådan begäran måste göras före klockan tolv i morgon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".