Avhopp efter VD-tillsättning

KRISTIANSTAD. Turerna kring tillsättningen av före detta politikern Mikael Anefur som vd för Renhållningen i Kristianstad fortsätter. Nu kommer det kritik både från en av styrelsemedlemmarna och från politiskt håll.

Den före detta gruppledaren för kristdemokraterna, Mikael Anefur, var ordförande för Renhållningen, och deltog i rekryteringen av en ny vd.

När det inte fanns några kandidater kvar föreslogs Anefur av ledningsgruppen och personalen. Då avgick han som styrelseordförande och accepterade tjänsten.

Michael Anefur har fått kritik för att ha varit med och både intervjuat och avfärdat sökande för att sedan själv träda in som kandidat.

Och nu avgår en av Renhållningsbolagets moderata styrelseledamöter. Han vill inte längre delta i arbetet och befarar att besluten som togs vid mötet då Anefur utsågs till vd strider mot aktiebolagslagen eftersom han som styrelseledamot varken fått kallelse, information eller beslutsunderslag översänt.

Kritik kommer också från socialdemokraterna i form av en interpellation från deras gruppledare Helene Fritzon. I den frågar hon kommunstyrelsens tillträdande ordförande, moderaten Bengt Gustafson om den borgerliga majoriteten har förtroende för renhållningens ordförande och vd.