Fel information om pris ombord på tågen

SKÅNE. Nu plockar Skånetrafiken ner sina gamla skyltar om ett högre biljettpris ombord på tågen. När skyltarna sattes upp stämde informationen om att priset skulle höjas från 17 juni. Men efter en del turer kring höjningen bestämde sig Skånetrafiken för ett nytt datum utan att plocka ner de gamla skyltarna.

Det har irriterat många resenärer som känt sig lurade av den felaktiga informationen och Skånetrafiken har därför lovat att plocka ner skyltarna så snart som möjligt.

–Det stämmer inte och det blir ju som ett hot. Det hade varit bättre om de skrivit att vi hellre vill att ni köper biljetterna innan ni kliver ombord och skriva anledningen till varför det är jobbigt om folk köper biljetter på tågen, säger Karin Kärnskog.

Från början hade Skånetrafiken tänkt att höja biljettpriset ombord på tåget från 50 till 100 kronor från den 17 juni.

Men beslutet överklagades till Länsrätten och därför sköt Skånetrafiken på höjningen till längre fram, för att höra vad Länsrätten skulle säga.

Det visade sig till slut att beslutet var fattat av en tjänsteman, och allstå inte gick att överklaga.

Men höjningen av biljettpriset ombord på tågen, börjar ändå inte gälla förrän två månader senare än vad som står på skyltarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".