Fotbollförbund stänger av pojke

MALMÖ. Skånes fotbollförbund stänger från och med fredagen och ett år framåt av en 16-årig kille som spelar i ett malmölag. Så långa avstängningar är mycket ovanliga, men Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes fotbollförbund, säger att spelarens förseelse är så grov att den motiverar den hårda åtgärden.

Det var i juni i år som en kille i ett P16-lag från Malmö först ska ha måttat en armbåge i tinningen på en motspelare, sedan sparkat omkull honom och fortsatt sparka när motspelaren låg på marken.

Händelsen anmäldes av motståndarlaget till Skånes fotbollförbund som nu bestämt att pojken stängs av i ett år.

- Vi måste markera, säger Mats Hansson på Skånes fotbollförbund.

Den avstängda killen får alltså inte delta i vare sig träningsmatcher, uppvisningsmatcher som tävlingsmatscher.

Än har malmöklubben inte bestämt om de ska överklaga beslutet, men den avstängde 16-åringens huvudtränare tycker att att även om pojken gjort fel så är ett år alldelses för hårt straff.

- Vi får hoppas att pojken behåller sitt intresse för fotboll, kan träna och har lärt sig en läxa när den här tiden har gått, säger Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes fotbollförbund.

Händelsen har också polisanmälts av den misshandlade pojkens föräldrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".