Svamptur gav fynd i silver

SKEPPARSLÖV/TYRINGE. När Lena Nilsson var ute och plockade kantareller vid Skepparslöv utanför Kristianstad i söndags gjorde hon ett oväntat fynd - bredvid en stenmur låg en hel väska full med silver. Silvret visade sig komma från Tyringe kyrka, och stals för mer än ett år sen.

Lena Nilsson bestämde sig för att ta med väskan hem. På måndag morgon stod hon och ryckte i dörren när polisstationen i Kristianstad öppnade.

Där kunde man konstatera det Lena Nilsson redan hade sett - att silvret var märkt Tyringe kyrka, och att det alltså måste vara det försvunna kyrksilvret.

Silvret stals i mars förra året, och polisen har för länge sen lagt ner utredningen i brist på spaningsuppslag. Lars Andersson på Hässleholmspolisen, säger att fyndet av silvret inte öppnar några nya vägar för utredningen, eftersom det inte finns några fingeravtryck eller liknande på föremålen.

Nu är alltihop utom två små fat tillbaka på sin plats i kyrkan i Tyringe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista