Vill ha kemikalier i tunnel redovisade

HALLANDSÅS. Länsstyrelsen i Skåne och Banverket är oense om hur detaljerade uppgifter som ska lämnas om de kemiska tätningsmedel som används i tunnelbygget genom Hallandåsen. Länsstyrelsen vill veta mer än det som står i innehållsförteckningen.

Hittills har Länsstyrelsen bara fått tillgång till den offentliga innehållsförteckning som tillverkaren är skyldig att redovisa enligt lagen om kemiska produkter. Det är inte tillräckligt för att bedöma Banverkets miljöriskanalys anser Länsstyrelsen.

- Med tanke på vattenflödet under den senaste tiden och att Banverket vill använda mer kemikalier än de tidigare uppgett måste vi får mer uppgifter, säger Jolanta Green, miljöskyddshandläggare på Länsstyrelsen.

Men Steninge Arnesson, som är miljöchef vid Hallandsåsprojektet anser att Banverket har lämnat de uppgifter man är skyldiga att lämna.

- Uppgifter som leverantörerna inte behöver lämna enligt lagen är att betrakta som företagshemligheter, säger Steninge Arnesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista