Politiker vill privatisera parkskötsel

OSBY. Park- och gatuunderhåll i Osby kommun skall i fortsättningen drivas av privata företag. I alla fall om kommunpolitikerna får sin vilja igenom. De fackliga organisationerna kritiserar förslaget och vissa anställda är rädda att förlora sitt jobb.

- Det handlar ju om att organisera verksamheten så att man får över mer pengar till annat, säger Erland Nilsson socialdemokratiskt oppositionsråd i Osby. Parkarbete utgör ingen ideologisk skiljelinje politiskt, hade det handlat om utbildning eller vård hade det varit annorlunda, tycker han. 

I Bromölla, några mil öster om Osby, har den socialdemokratiska majoriteten redan genomfört en privatisering av en del av den kommunala förvaltningen.

Så även om det från en del av personalen kommer kritik mot planerna tror Erland Nilsson att hans parti kan komma att rösta med den borgerliga majoriteten när frågan nu kommer upp i kommunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista