Familjer till cancersjuka illa bemötta

LUND. Barncancerföreningen och flera familjer har riktat klagomål mot barnonkologen i Lund, avdelningen där cancersjuka barn vårdas. Bland annat ska personal på avdelningen ha bemött de anhöriga till barnen på ett kränkande sätt.

Bland annat ska de anhöriga ha mötts av hånskratt och utskällningar. På tisdagseftermiddagen träffade sjukhuschef Bent Christensen representanter för Barncancerföreningen och de familjer som ska ha drabbats av den kränkande behandlingen.

Semestertider gör att det inte händer särskilt mycket mer i det här ärendet just nu. Men inom några veckor tror Irene Jakobsson, divisionschef för barnsjukvården, att alla ska vara tillbaka på jobbet så att man kan höra deras åsikter och uppfattningar kring vad som hänt.

Klart är i alla fall att något så småningom ska göras, för att undvika risken att anhöriga till de cancersjuka barnen bemöts på ett otrevligt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista