Bad utreder säkerheten efter drunkning

LUND. Källbybadet i Lund kommer själva att utreda drunkningsolyckan igår natt då en 16-årig flicka dog.
Trots att anläggningen följt alla säkerhetsrutiner vill man ändå man undersöka vad som kan göras för att förhindra att nattbadare tar sig in på anläggningen.

- Så sent som för en månad sedan tog vi ungdomar som var här inne och då medför det åtal och böter bara för att markera, säger Magnus Malmborg, verksamhetsansvarig på Källbybadet i Lund.
Det är inte ovanligt att ungdomar tar sig in på Källbybadet, liksom andra utomhusbad i Skåne för att nattbada när anläggningarna är stängda.
Sedan tidigare har Källbybadet infört en rad åtgärder för att förhindra nattbadandet, hundpatruller, samarbete med polisen och affischer och skyltar som varnar nattbadarna med hot om åtal och böter.
Magnus Malmborg, verksamhetsansvarig på Källbybadet, säger att han inte tror att anläggningen
Egentligen inte kan göra mer för att stävja nattbadandet, men trots det vill man ändå tillsätta en intern utredning efter drunkningsolyckan.
- Om vi kan göra något ännu mer eller om det blir diskussion om pooltäckets vara eller inte vara, säger Magnus Malmborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista