Fler flyttar till och från Skåne

SKÅNE. Under årets första halva har antalet födda barn och antalet inflyttade i Skåne ökat i jämförelse med samma period förra året. Men trots det så ökade befolkningen mer under första halvåret 2006 än i år.

Från den förste januari till den siste juni 2006 ökade den skånska befolkningen med nästan 7000 personer. Under samma period i år är siffran cirka 6300.

Anledningen till tappet är att det dör fler personer och att fler personer väljer att flytta från Skåne än vad det var under förra året. Trots tappet är Skåne fortfarande procentuellt det tredje snabbast växande länet i Sverige, efter Halland och Stockholm. 

Bland de skånska kommunerna är det Åstorp som procentuellt växer snabbast, följt av Lomma och Burlöv. Fyra kommuner i Skåne har än så länge i år minskat i befolkning, Tomelilla, Bromölla, Osby och Simrishamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".