Kvinna friad från rånmisstankar

HÄSSLEHOLM. Den 38-åriga kvinna som under en tid satt häktad misstänkt för rån mot en 84-årig man i Sösdala friades på onsdagen från misstankar om brott vid Hässleholms tingsrätt. Det fanns inga tekniska bevis och offrets identifiering av 38-åringen var alltför osäker.

I mitten av juni blev 84-åringen påhoppad av en kvinna och en man som tog hans rock och plånbok när han var på väg hem från affären i Sösdala.

Han tyckte sig senare känna igen kvinnan på en film från affärens övervakningskameror som visades av personalen efter att han berättat om händelsen. Det var 38-åringen som varit i affären samtidigt med 84-åringen.

Senare kunde han dock inte peka på var det var i hennes utseende som gjorde att han kände igen henne från rånet och därför ansågs hans identifiering alltför osäker.

Personalens vittnesuppgifter om att kvinnan betett sig konstigt runt 84-åringen i affären ansågs inte tillräckliga för att peka på motiv. Eftersom det inte fanns något konkret som band kvinnan vid rånet så friades hon från misstankar av Hässleholms tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista