Företag försvarar gasledning

SKÅNE. Företaget Nord Stream, som ska bygga den omfattande naturgasledningen i Östersjön, försvarar den nya sträckningen av ledningen. Den nya sträckningen - norr om Bornholm - har både väckt oro hos de skånska kustkommunerna och också kraftigt kritiserats av fiskeindustrin.

Ledningen ska sammanlänka Rysslands och Europas gasnät via Östersjön.

Det var en sammanbiten representant för det schweiziska företaget som ska bygga naturgasledningen som berättade om den nya sträckningen. Tidigare hade han, Jens Muller, mött representanter från fiskeindustrin som kraftigt kritiserat den nya sträckningen av naturgasledningen norr om Bornholm istället för söder om.

Fiskeindustrin anser att fisket slås ut i den här delen av Östersjön, men från Nord Streams sida hävdar man att det kommer att gå att fiska i området även när naturgasledningen är på plats.

Nord Stream kommer nu att fortsätta diskutera den nya sträckningen med berörda parter och fortsätta att informera om vilken miljöpåverkan naturgasledningen får.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista