Strejkande fick stöd och godis

KRISTIANSTAD. På måndagen överlämnade fackklubbsmedlemmar från Skånemejerier ett stöduttalande för de strejkande på Videomix i Kristianstad. Sedan den 13 september är tre av Videomix syds butiker försatta i blockad av fackförbundet Handels.

Ulf Johansson som är maskinoperatör på Skånemejerier tog fritt från jobbet för att lämna över ett stöduttalande och lite godis till de strejkande på Videomix.

- Det betyder jättemycket att få stöd, säger Frida Risberg som är heltidsanställd på Videomix i Kristianstad och tog emot uttalandet när hon stod strejkvakt utanför butiken.

Till grund för konflikten ligger ägarens ovilja att teckna kollektivavtal för sina 250 anställda och att strejkande personal vill ha ersättning när de arbetar obekväm arbetstid.

I förra veckan trappades konflikten upp ytterligare när Handels begärde sympatiåtgärder från Transportarbetareförbundet som kommer att varsla om blockad mot åkeriet som sköter leverenser åt butikskedjan. Ett varsel som sätter igång vecka 41.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista