Friande dom för mordmisstänkt står fast

HELSINGBORG. Den friande domen mot den 21-årige mannen som åtalades för att ha mördat en man och en kvinna i Hovs Hallar på Bjärehalvön står fast. Biträdande chefsåklagare Göran Olsson har valt att inte överklaga Helsingborgs tingsrätts dom.

Paret är spårlöst försvunna sen början på januari. Polisen tror att de mördats. Men trots ett intensivt sökande har de inte lyckats hitta några kroppar.

21-åringen har bland annat erkänt att han använt den försvunne mannens identitet och bankkonto för att ta lån på nära en halv miljon kronor.

Men de indicier som finns räckte inte för att fälla 21-åringen för mord i Helsingborgs tingsrätt. Eftersom det inte kommit fram något nytt i målet sen dess, så anser inte biträdande chefsåklagare Göran Olsson att det är rimligt att överklaga domen.

Skulle det komma fram något nytt i ett senare skede som pekar på 21-åringen som gärningsman, så har Göran Olsson ändå en möjlighet att få saken prövad på nytt. Det är att begära resning i målet i högsta domstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista