Politiker säger nej till höga hus vid strand

MÄLARHUSEN. Det blev tummen ner för planerna för området runt den gamla restaurangtomten vid Mälarhusen på Österlen. Härom dagen var planförslaget uppe i kommunstyrelsens utskott för utveckling och beredning i Simrishamn, men politikerna var inte imponerade.

Politikerna har velat ha en stugby med en restaurang och någon form av mindre närbutik som också kan serva andra som bor vid Mälarhusen.

Men eftersom intresset att bygga bostäder på platsen varit är större än att bygga upp restaurang och butik har kommunen krävt att delarna om som rör restaurang och butik ska stå klara innan man tar en detaljplan för bostäderna.

Man har också velat att man löser parkeringsfrågan i samband med det här bygget. Soliga sommardagar är parkeringssituationen minst sagt kaotisk på Mälarhusvägen som också blir tillfartsväg för det planerade området.

Det danska företaget Kristensen Group vill bygga bostadsrätter som säljs och som sedan kan hyras ut de perioder köparna inte är där.

I planförslaget skissar man på ett 50-tal bostadsrätter byggda som parhus eller radhus, på ett och halvt eller två och halvt plan. Husen ska ha karaktären av sommarhus med träfasader i mörka färger.

Men kommunstyrelsen utskott för utveckling och beredning säger nej. För höga hus och för nära havet är några av synpunkterna. Inte heller parkeringsfrågan är tillfredställande löst menar politikerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".