Många fyller tanken inför nyår

SKÅNE. Det är bråda tider för oljeleverantörerna. Den 1 januari höjs skatten på el och villaolja och många villaägare passar på att fylla upp oljetanken före prishöjningen.
Boendekostnaderna kommer att öka när skatten på både el och villaolja höjs vid årsskiftet. Höjningen är närmare 500 kronor per kubikmeter. För en normalvilla innebär det omkring 1.500 kronor på ett år. För den som har elvärme blir ökningen drygt 1.000 kronor. Ända sedan riksdagen fattade beslutet i höstas har trycket ökat hos oljeleverantörerna, det är många som vill passas på att beställa olja innan prisökningen. - I tre månader har vi nog kört på detta viset, säger Lennart Larsson som kör olja för Statoil och som får jobba hårt ända in på nyårsafton. Statoil och Q8 har fått införa ett sista datum för beställning för att de ska kunna garantera leverans före nyår. Statoil har krävt att kunderna ska ha beställt senast den 6 december för att hinna få oljan före nyår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista