Tvivelaktiga fakturor från ökänt företag

SKÅNE. Företagare som inte vill bli skyldiga European city guide över 9 000 kronor ska strunta i de brev som företaget skickar ut.
Just nu har European city guide skickat brev till företag i bland annat Skåne. En av dem som har fått ett brev är Gun Granlund i Åhus.

– Jag blev misstänksam när jag öppnade. Och finstilt längst ner framgick det att det skulle kosta mig över 900 euro om jag skickade tillbaka det, säger Gun Granlund som driver ett hälsoföretag.

Företagen ombeds bekräfta de förtryckta uppgifterna i brevet och sedan returnera dem i ett medskickat kuvert adresserat till European city guide i Valencia.

Allt detta står tydligt överst i brevet. Men längst ner, på avancerad engelska, framgår det att det egentligen handlar om en order på 987 euro, över 9 000 svenska kronor. 

För dessa pengar hamnar de svenska företagens namn på en CD-rom och i en internetguide, skriver European city guide.

Företaget är ökänt sedan tidigare för sina tvivelaktiga metoder. Bland annat på Konsument Europa som är Konsumentverkets enhet för handel över de europeiska gränserna.

European city guide har också dömts till böter i Belgien och Spanien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista