Politiker undrar om anmälningar i skolan

ÄNGELHOLM. Nu vill oppositionen i Ängelholms kommun veta varför skolan gör så få anmälningar om barn som misstänks fara illa. Det är oppositionsrådet och socialdemokraten Britt-Marie Hansson som ställer den frågan till Sven Ingvar Borgquist, moderat ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

När lärare i skolan fattar misstankar om att ett barn far illa måste den läraren göra en anmälan till socialförvaltningen. Det kravet är lagstadgat och uppfylls i de flesta kommuner.

I de skånska kommunerna från söder till norr gör skolan och barnomsorgen de flesta anmälningarna, medan polisen, sjukvården, anhöriga, allmänheten och andra gör lite var.

Men i Ängelholm är det istället så att polisen gör klart flest anmälningar och skolan betydligt färre. Det tyder på att det finns en hel del barn som far illa även där, men att skolan undviker att göra anmälningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".