Konsulter fortsätter chefa

SIMRISHAMN. Det blir ingen ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamn förrän tidigast i slutet av sommaren.
Kommunstyrelsen beslöt i går onsdag att förlänga kontraktet för de två konsulter som sedan den första september delar på chefstjänsten.
Det kostar kommunen 780 kronor i timmen.
De två konsulterna Bernt Strömgård och Kennet Wiktor tillträdde i september förra året sedan barn- och utbildningschefen Fredrik Röstenius lämnat sin tjänst med ett avgångsvederlag på 16 månadslöner - sammanlagt 608 000 kronor. DELAR PÅ CHEFSKAPET Konsulterna delar på chefsjtänsten och uppbär tillsammans ungefär dubbelt så mycket som Röstenius - närmare 80 000 kronor i månaden. Samtidigt står skolan inför betydande besparingar för att barn- och utbildningsförvaltningens budget ska gå ihop. – TAR TID – Men det tar så här lång tid att hitta en ny chef, säger kommunalrådet Christer Akej (m). Se bara på andra skånska kommuner. De har haft svårt att rekrytera chefer och det har varit tidsödande processer. Troligen måste kommunen ta hjälp av ett rekryteringsföretag för att få tag i en ny utbildningschef.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".