Nytt möte om stängd tunnel

VINSLÖV. Hässleholms kommun håller i kväll tisdag ett informationsmöte i Vinslöv om den stängda tunneln under järnvägen.
Tunneln invigdes den 4 juli 2001, men stängdes vid påsktid i fjor sen vatten gjort att den inte var säker för tågtrafiken.

Järnvägen delar Vinslöv i två delar. Och varje gång tåget kommer fälls bommarna och biltrafiken tvingas vänta. Tekniska kontoret i Hässleholm har tillsammans med en konsult och entreprenören Peab gjort en plan för de åtgärder som måste till för att tunneln ska kunna användas igen. Om några veckor beräknas arbetet med att säkra bron börja. Det arbetet kan vara klart i maj. Därefter ska arbetet med att bygga om tunneln börja, och det kan vara slutfört tidigast i slutet av 2003. Arbetena beräknas kosta omkring 10 miljoner kronor. Ännu är det inte klart vem som ska betala vad i slutändan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".