Män döms för misshandel i hemmet

KRISTIANSTAD. Det blev tre respektive två och ett halvt års fängelse för två män från Kristianstad som misshandlat en kvinna under lång tid. Under fem års tid har kvinnan utsatts för upprepad och hänsynslös misshandel av sin man och sin svåger.

En dag i september i år blev kulmen på det flera års skräckvälde som kvinnan utsatts för. Inför sina tre barn blev hon då slagen och sparkad av både mannen och svågern under flera timmar. De hotade henne så att hon fruktade för sitt liv och det var det som till slut fick henne att kontakta polisen.

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som mycket trovärdig av flera anledningar. Det finns rättsintyg och foton som stödjer en del av de misshandelstillfällen som kvinnan berättat om.

Svågern döms till tre års fängelse för grov misshandel och grov fridskränkning medan kvinnans make döms till två och ett halvt år fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning. Kvinnans make ska dessutom utvisas ur Sverige och han förbjuds att återvända de närmaste tio åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".