Brev ska hjälpa polisen i brandutredning

LANDSKRONA. Polisens utredning kring de ungdomar som bröt sig igenom avspärrningarna under branden i ett hyreshus på Koppargården i Landskrona i måndagskväll börjar ge resultat. Samtidigt fortsätter polisens arbete med att hitta orsaken till branden.

Polisen har lyckats identifiera en av de personer som bröt sig igenom avspärrningarna vid branden i Landskrona och tog sig in i det brinnande huset. Det är en 25-årig man som hann ta sig ända upp till sjätte våningen i det brinnande huset innan polis och räddningstjänst fick ut honom.

När det gäller den tekniska undersökningen av huset är polisen klar med arbetet på själva brandplatsen. Men tekniker arbetar fortfarande med att analysera resultatet. På fredagen genomförs även dörrknackning i området där det brann. Polisen har med sig brev på olika språk som läggs i brevlådorna om folk inte är hemma. Uppmaningen är att höra av sig till polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".