Sänkt straff för brutalt överfall

YSTAD. Hovrätten sänkte i dag straffet för en 17-årig pojke som tidigare dömts för mordförsök och misshandel av en 13-årig flicka i Ystad i slutet av september förra året.
Tingsrätten dömde honom till två års sluten ungdomsvård. Hovrätten sänkte till ett år och två månader.
Hovrätten friade honom också från mordförsök och fällde honom i stället för grov misshandel. Skadeståndet sänks från 139 200 kronor till 121 200 kronor. FÖLJDE MED I BILEN Händelsen inträffade en natt i september på en skogsväg i Sandskogen öster om Ystad. Den 13-åriga flickan, som var bekant med 17-åringen och hans ett år äldre kamrat, plockades upp och följde med i deras bil mot Ystad. De for till några närliggande orter och kom i gräl med några tonåringar, bland annat en 15-åring som blev sparkad i huvudet. KÖRDE TILL SANDSKOGEN Slutligen körde sällskapet till Ystads Sandskog, där 17-åringens kamrat våldtog flickan i ett buskage. Efteråt började de två slå och sparka flickan och hon attackerades även med en skruvmejsel. Den 13-åriga flickan lyckades sedan själv ta sig därifrån och slog larm på ett hotell i närheten. Hovrättens dom gäller bara 17-åringen. Hans 18-årige kamrat har tidigare dömts i tingsrätten för bland annat våldtäkt och misshandel av flickan. Han fick fängelse i ett år och två månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".