Regionfullmäktige klubbade budgeten

SKÅNE. Region Skåne godkände i dag budgeten för de olika sjukvårdsdistrikten.
Regionledningen erkänner att budgeten innebär längre köer inom vården. Och inom en del områden kommer vårdgarantin inte att hålla.
Dessutom bromsar man satsningen på familjeläkarsystemet. I ett pressmeddelande slår regionledningen fast att en ekonomi i balans är viktigare än kösatsningar och vårdgarantier. RESERVATION Moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centern reserverade sig mot budgetbeslutet. Regionbidraget till distriktsnämnderna uppgår till 17,3 miljarder kronor. Enligt beslutet krävs kostnadsreduceringar motsvarande en nivå på en miljard kronor 2005. UNDERSKOTT Enligt det preliminära bokslut som redovisades för regionstyrelsen på måndagen blev det samlade underskottet inom hälso- och sjukvården 576,6 miljoner kronor i fjor. Resultatet för hela verksamheten inom Region Skåne blev ett minus på 1 728 miljoner kronor. I jämförelse med året före är det en försämring med 940 miljoner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".