Mordhot mot politiker

TOMELILLA. Bo Herou, kristdemokrat och ordförande i vård och omsorgsnämnden i Tomelilla kommun har polisanmält att han flera gånger blivit hotad till livet.
Hoten började redan julen 2001 och kom då i form av telefonsamtal. Det hela kulminerade nu i julas då han i ett anonymt brev hotades till livet. Bo Herou har anmält hoten till polisen som lagt ner undersökningen med motiveringen att man inte har några spaningsuppslag. - Jag erbjöds skydd men ansåg då att polisen har bättre saker att göra än att skydda mig, säger Bo Herou. Kristdemokratpolitikern hävdar också att han inte är ensam om att ha hotats till livet. - Jag vet både kommunpolitiker och personer från näringslivet som hotats men man väljer att hålla det för sig själv, menar Bo Herou. Bo Herou har nu begärt att polisen ska ta upp förundersökningen igen genom att överklaga polisens beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".