BÅSTAD

Golfare hoppas på tredje gången gillt

Den segslitna frågan om det ska byggas en golfbana i Påarp på Bjärehalvön är inte död. Efter två nej lämnade golfbaneintressenterna in en tredje ansökan till Båstads kommun strax efter valet 2006. Nu baxas frågan genom den kommunala beslutprocessen igen.

Golfbana eller inte golfbana i Påarp? Det är en fråga som delar båstadborna i två läger, en fråga där politikerna åsikter skär rakt igenom partigränserna, en fråga som väcker heta känslor.

Kommunfullmäktigemöten brukar inte vara särskilt välbesökta . Men senast Påarpsbanan var på tapeten i Båstad för två år sen kom det 120 åhörare. Alla fick inte fick plats i sessionssalen, kommunfolket fick ordna extra sittplatser och storbildsvideo i en lokal intill.

Beslutsgången fram till fullmäktige hade varit en politisk rysare, där ingen riktigt visste hur det skulle gå till sist. Historien lär upprepa sig den 26 mars när det är dags för fullmäktige att besluta om golfbanan för tredje gången. När första steget på vägen togs i kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen blev det nej. Tre röster mot och två för. Men hur tre politiker röstar säger som sagt ingenting om hur det går när 41 politiker i fullmäktige ska säga sitt, en ny rysare lär det bli. Om publikintresset håller i sig återstår att se.