SKÅNE

Ström- och telefonlöst efter storm

På lördagsmorgonen var drygt 5000 av Eons kunder i Skåne utan ström. Stormen som drog fram över Skåne på fredagskvällen och natten gjorde som mest drygt 7 000 av Eons abontenter strömlösa. 2000 av dem har fått tillbaka strömmen genom att Eon gjort omkopplingar. Men några reparationer har det inte gått att göra under fredagsnatten.

Efter nattens hårda vindar saknar också 2300 av Telias skånska kunder telefonförbindelse. Totalt rör det sig om upp till 16 000 i hela landet.

I Skåne är det främst Hässleholm, Osby och Örkelljunga som har drabbats. Telia gick igår upp i beredskapsläge och kallade in extra resurser. Man kör bland annat mobila elverk till stationer som saknar elförsörjning.

Men enligt presschef Jan Sjöberg är det först när strömmen kommer tillbaka som man märker om det rör sig om fel i ledningar eller i spridningsnätet.

Därför är det oklart när telefonin kommer igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista