Allt fler inbrott i bostäder

KRISTIANSTAD. Bostadsinbrotten i Nordöstra Skånes polisområde har fördubblats under årets två första månaderna om man jämför med samma period för två år sen.
Det som oftast försvinner vd ett inbrott i en villa eller lägenhet är smycken, kapitalvaror och mobiltelefoner. Stöldgods som säljs vidare bl a genom annonser i tidningar och på Internet, säger Tomas Rosenberg som är chef för brottsroteln i Nordöstra Skåne. Och ökningen oroar polisen. - Absolut, vi gör beräkningar och när de inte stämmer in med verkligheten får vi sätta in punktinsatser, menar Rosenberg. Åtgärderna kan vara i form av noggrannare brottplatsundersökningar, men man arbetar också mycket med att få igång flera grannsamverkansprojekt. - Vi vet att det är missbrukare som begår de här inbrotten för att finansiera sitt missbruk, säger Tomas Rosenberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".