Fler misstänkta brev

Polisens tekniska rotel i Kristianstad har i dag tagit hand om tre brev som adressaterna inte vågat öppna efter händelserna med mjältbrandssmitta i USA.
Två av breven har skickats till vanliga privatpersoner på Österlen och det tredje till en adressat i Hässleholmstrakten. Polisen kan ännu så länge inte säga så mycket om försändelserna. Alla misstänkta brev skickas till analys på Försvarets Forskningsinstitut i Umeå. Och trots att det hittills inte upptäckts någon mjältbrandssmitta i Sverige så tar polisen alla misstankar på fullaste allvar. SMITTADE BREV I AFRIKA I dag påträffades mjältbrandsbakterier för första gången utanför USA, sen rädslan för terror bröt ut. En man i Kenyas huvudstad Nairobi fick ett brev som bekräftades innehålla mjältbrandsbakterier. Ytterligare två brev med misstänkt pulver undersöks nu av det kenyanska hälsovårdsdepartementet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista